Хабиб Нурмагомедов
Снимка: БГНЕС

Нурмагомедов защити титлата си и се отказа

Хабиб Нурмагомедов победи със задушаваща техника американеца Джъстин Гетджи. Така той защити за трети път титлата си в UFC. След битката в Дубай шампионът обяви, че тя е била последната в кариерата му. Преди да слезе от ринга той помоли екипа си да нареже ръкавиците му.

Хабиб посвети успеха си на своя баща и треньор Абдулманап Нурмагомедов. Той почина на 3 юли след усложнения от коронавирус. „Днес беше последната ми битка в UFC. Когато UFC ми се обади за Джъстин, говорих с майка ми. Тя не искаше да се бия без татко, но ѝ обещах, че това ще бъде последната ми битка. След като съм дал дума, трябва да я изпълня докрай. Всичко, което искам от UFC, е да бъда Номер 1 боец във вторник, независимо от категорията. Заслужавам го, спечелих 29 битки без нито едно поражение.

Аз съм обикновено момче от планинско село. Брат ми ми каза, че „Гугъл“ твърди, че съм най-обсъжданият човек на планетата. Не вярвах. Просто исках да стана шампион с баща ми. Дори не си помислих, че всичко може да падне така върху раменете ми. Ако имате родители, бъдете с тях и това е, останал ми е един родител – мама, бих искал да ѝ отделя повече време“, каза Хабиб.

„Към Хабиб се отнасям с цялото си уважение. Той спечели напълно заслужено, това са мои грешки. Той е най-великият, за това няма спор. Желая му много успехи в новия живот“, заяви Гетджи.

„Чудесен бой, Хабиб! Аз ще продължа. Уважение и съболезнования за загубата на баща ти. Към теб и към твоето семейство“, написа Конър Макгрегър.

- реклама -