Николай Ненчев МиГ-29 ремонт двигатели обвинение прокуратура следствие

Ненчев намеси ген. Радев в скандала с МиГ-овете

Ген. Румен Радев ми препоръча да не ремонтираме двигателите в Русия. Препоръката е от 6.02. 2014 г. към Ангел Найденов. 1 млн. евро сме дали по-малко на двигател и ремонтът бе извършен за по-кратки срокове. Това заяви в предаването ”Тази сутрин” по БТВ министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев.

„Кога е влагана по-голяма инвестиция от тази – да се купят нови двигатели?!“. Така отговори Ненчев на обвиненията на ген. Радев, че не се поддържат машините.

Попитан дали подкупът, за който той говори преди време, е от руска страна, Ненчев отговори: „Има нещо такова“.

Ненчев коментира и второто си обвинение от прокуратурата: „Посетих хората от Интендантско обслужване. Те нямат друга възможност за препитание. Разпоредих да се направи всичко възможно по закон да спечели държавната фирма. Спечели втората фирма, но тя впоследствие се отказа заради други поети поръчки. Тогава спечели нашата“.

Ненчев: Мафията в България ме атакува чрез главния прокурор

Ненчев смята, че спрямо него са прилагани СРС-та. „Подслушван е министърът на отбраната, което е заплаха за националната сигурност. Не се знае кой ще използва тези материали и как. Мафията в България ме атакува чрез главния прокурор“.

- реклама -