НСО, автомобил, инцидент, предимство

НСО търси 20 охранители и 10 шофьори (Вижте изискванията)

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи общо 30 служители на сержантски длъжности – 20 охранители и десет шофьори.

Документите на кандидатите за обявените през ноември м.г. свободни позиции ще се приемат до 27 януари 2023 г., съобщиха от държавната охранителна служба.

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със завършено най-малко средно образование.

Новопостъпилите служители ще преминат начално военно обучение и първоначална професионална подготовка, с която ще придобият специфични знания и умения за използване на огнестрелно оръжие, специализирано оборудване и тактика и техники за защита, предаде БТА.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, да са физически и психологически пригодни, както и да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „B”.

Кандидатите за служители по охраната преминават през изпит за установяване на ниво на физическата подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Свободните 10 сержантски длъжности за шофьори в НСО са за кандидати, не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, с най-малко средно образование и с чисто съдебно минало.

Кандидатите трябва да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните 3 години.

Сред изискваните документи е и удостоверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените наказания на водача.

Кандидатите за водачи на МПС преминават през изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, в т.ч. практически изпит с управление на автомобили от различни категории („C” и „B”) на полигон и в градски условия.

Документи се приемат всеки работен ден от 09:00 часа до 11:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа на адрес: гр. София, бул. „Черни връх“ № 43, НСО.

През юни миналата година от НСО обявиха конкурс за 15 нови служители – 10 охранители и петима шофьори.

През 2022 г. НСО отбеляза 143 години от полагане основите на държавната охранителна служба на България.

- реклама -