НС започна работната седмица със спор за дневния ред

Народните представители се събираха на редовно заседание.

Две искания за депутатски оставки разглеждат народните представители днес. Яна Балникова и Лена Бориславова от „Продължаваме Промяната” са депозирали оставките си.

Заседанието започна с предложение от БСП за промяна на дневния ред от две в три точки:

„Удивен съм от дневния ред, който ни се предлага. Всеки български гражданин отива на работа и си изработва необходимото. Нека направим справка колко струва един работен ден на народните представители.

Едно нищо ни се предлага за работната ни седмица, нищо – умножено по две“, коментира от трибуната Даниел Митов от ГЕРБ.

„В предишните НС ни заливаха със законопроекти, а сега нищо“, допълни той.

„Също съм удивена от дневния ред на НС – ще обсъждаме комисия за енергийната криза. Това звучи силно притеснително, ако види българският народ с какво се занимаваме ще реши, че наистина има енергийна криза в България.

Има криза тогава, когато има проблем с доставка.

Няма данни за проблем с доставките на газ и ток – ако говорим за цените на енергийните услуги това е съвсем различен въпрос“, заяви от парламентарната трибуна бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петрова.

Излиза така, че все едно ние в парламента определяме енергийните цени.

Държавността не започва от промяната, съобразявайте се когато изготвяте дневния ред. Има независими органи в България, категорична бе тя.

„Днешната програма гласувахме извънредна точка 3 за създаване на Комисия за енергийната криза. Да, но такъв проект няма – нито в пощенските кутии на партиите, нито на сайта на НС.

Нямаме проект, а се очаква да приемем нейната дейност“, каза Делян Добрев от ГЕРБ.

- реклама -