Депутатите поискаха оставката на шефа на Сметната палата, чакат го в НС (На живо)

Освобождаването на председателя на Сметната палата влезе извънредно в дневния ред на депутатите.

Проектът на решение е внесен днес от ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“.

Така народното събрание размести дневния си ред и дори измести парламентарния контрол във вторник.

В момента депутатите очакват шефа на Сметната палата да се яви в парламента.

Народното събрание започна пленарния ден с второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения.

Без дебати депутатите гласуваха предложените промени.

В началото на заседанието Костадин Костадинов от „Взъраждане“ прочете декларация от името на парламентарна група, в която осъди снощния инцидент в Охрид, при който беше пребит секретарят на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ в града.

Той отново повтори тезата на „Възраждане“, че Северна Македония няма място в ЕС след такива деяния и нападна ГЕРБ, ПП и ДБ, които са вдигнали ветото за членството на западните ни съседи в ЕС.

Втора точка в дневния ред е Законопроект за ратифициране на Споразумението за придобиване и взаимно обслужване (BGR-USA-02) между Министерството на отбраната на Република България и Департамента по отбраната на Съединените американски щати.

Днес най-очакваното събитие в НС е лидерската среща за третия мандат.

Очаква се на една маса да седната лидерът на БСП Корнелия Нинова, която организира срещата, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев от „Български възход“.

От ПП, ДБ и „Възраждане“ обявиха, че няма да присъстват на срещата, а ГЕРБ заявиха, че ще отидат, но няма да подкрепят правителство с мандат на БСП.

- реклама -