родилка

Новородено почина в болницата във Видин на Коледа

Новородено е починало във видинската болница на Коледа. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията, съобщи Нова ТВ. Цвете Петрова е родила здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщили, че бебето й е починало.

„Моето дете се роди здраво, усмихнато, плачеше. Не може някой да ме убеди, че не е така“, сподели майката на починалото дете.

Момченцето се радило нормално, повече от 24 часа, след като майката постъпила във видинската болница. „Те нищо не предприеха. От 10.00 ч. сутрин до 19.00 ч. – нищо. Съответно аз оставам в болницата, лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден“, разказа Цвете Петрова.

През това време родилката била с болки. Жената молела да предизвикат раждането като й поставят система. Лекарите направили това чак по обяд на другия ден.

„Показаха ми го, беше увито, плачеше, беше розово. Дете като всяко дете, даже ми казаха, че прилича на мен“, разказа бащата Павел Петров.

„Нямаше никакви признаци, че детето ми може да почине. Просто 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното”, каза още майката на детенцето.

- реклама -