Радев

Новоизбраният президент Радев се появи на пленума на БСП

Новоизбраният президент ген. Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова дойдоха на днешното заседание на Националния съвет на БСП. Двамата бяха бурно аплодирани и вдигнаха на крака партийното ръководство. „Вие сте бойци и победители и заслужавате уважение за това, имате го от ръководството на БСП“, обърна се Корнелия Нинова към победителите на президентските изори.

БСП няма да преговаря с никоя партия за правителство

Още в началото на заседанието, Корнелия Нинова заяви, че ако бъде връчен мандат на трета политическа сила, която да опита да направи кабинет в рамките на този парламент и БСП бъдат поканени, те ще откажат.
„Няма да участваме с конкретни предложения на партийни кадри във формирането на служебен кабинет на президента Радев“, категорична бе лидера на партията.
Тя за пореден път повтори, че левицата се стреми към предсрочни избори.

„Нашата цел е предсрочни парламентарни избори, тяхното спечелване с една сериозна, ясна категорична и аргументирана предизборна платформа, която е възможна за изпълнение и е насочена към възстановяване на чувството на справедливост на хората.“

Радев: Победата ми е феномен

5179161„За мен е чест да бъда отново сред вас“, започна словото си пред пленума ген. Радев. „Тръгнахме от -20% и финиширахме +20% по данни на социолозите. Според тях това е феномен“, коментира още той.

„Сега можем да кажем, че успяхме и вече не можем да говорим за център и за флангове, а за целия български народ, който единен подкрепи нашите идеи и нашата борба.“

Радев похвали лидера на БСП, както и своя вицепрезидент Илияна Йотова.„Късметлия съм, че редом до мен бе един доказан, интелигентен и силен боец„, изтъкна новоизбрания държавен глава. Той благодари специално и на Ламбо, че е намерил сили в тежък момент да се изправи, да даде лично сила и да поведе. Благодари и на Нинова, че е погледнала напред в бъдещето и взела силно решение, което отстоявала с воля, след което двамата се прегърнаха.

Мълчание в памет на Кастро

5179156

Заседанието на Националния съвет започна с минута мълчание и ставане на крака Националният съвет на БСП почете паметта на починалия кубински лидер Фидел Кастро и на колегата си – ексдепутата Красимир Мурджев.

„Честита победа и благодаря, че ми повярвахте в номинацията и издигането на кандидатурата на ген. Радев“, обърна се Корнелия Нинова към съпартийците си.

След като започна закритата част на пленума, стана ясно, че тя е предложила радикална промяна в партийния устав – максимум два мандата на лидерския пост и не повече от три мандата като депутат.

Пленумът на БСП реши да свика 49-ти Конгрес на партията на 4 и 5 февруари 2017 г.

- реклама -