БСП
сн. архив/БГНЕС

Ново вътрешно-политическо обединение в БСП създадоха емблематични членове на партията

Началото на ново идейно-политическо обединение в БСП бе поставено днес. То се нарича Платформа „Социализъм ХХІ век“, а основната му задача е да изработи нова програма на партията.

Сред основателите са Велислава Дърева и бившите депутати Валери Жаблянов, Явор Куюмджиев, Георги Пирински и Чавдар Георгиев, а също и проф. Димитър Генчев, Ана Пиринска, Ана Ананиева и Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер на БСП на вътрешния вот.

Те споделиха, че не правят партия в партията, защото те са партията. Но, не приемат че гласовете им не се чуват от ръководството на столетницата и мнението им остава незачетено.

„Ние не правим партията в партията, ние сме партията! Защото има БСП, която е на 130 години. Има и една паралелна партия – лидерска, която е на 5 години”, коментира Велислава Дърева.

„Хората, които почувстваха, че каквито и аргументи да кажат, каквито и кандидатури да предложат, но които не са одобрени „отгоре”, остават в най-добрия случай – нечути, в редица случай санкционирани”, заяви от своя страна Георги Пирински пред NOVA.

 

- реклама -