Харви Уейнстийн

Ново обвинение срещу Харви Уейнстейн

Прокуратурата в Ню Йорк предяви нови обвинения срещу американския продуцент Харви Уейнстейн

Той е обвинен в сексуално насилие срещу друга жена, чието име не е разкрито. През май на продуцентът бяха повдигнати обвинения от две жени.

„Това обвинение е резултат на невероятната смелост, проявена от преживялата насилие жена, което дава ход на делото“, каза прокурорът Сайръс Ванс. „Разследването е в ход.“

На 25 май продуцентът беше изправен пред съда в Манхатън, Ню Йорк. Той бе освободен под гаранция от 1 милион долара. От Уейнстейн се изискваше да носи специално устройство, което да проследява местонахождението му.

Според вестник „Ню Йорк Таймс“ първата жена, която обвини продуцента за изнасилване, е поискала да остане анонимна

Втората се казва Лусия Евънс и тя твърди, че през 2004 г. Уейнстейн насилствено я е склонил към нежелана интимност. Специално образувано жури вече се е запознало със свидетелските показания на жените и ги е сметнало за достатъчни, за да отнесе делото в съда.

През октомври 2017 г. вестник „Ню Йорк Таймс“ публикува разследваща журналистическа статия, в която се твърди, че Уейнстейн в течение на 30 години е тормозел служителки на компанията, в които е работил. Оттогава обвиненията срещу него са вече повече от 80, включително и от актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек и Макгоун.

Заради скандала 66-годишният продуцент напусна компанията той основа – „Weinstein Company“ и беше изключен от Американската академия за филмови изкуства, връчваща наградата „Оскар“ и от Гилдията на продуцентите на Америка.

- реклама -