Донор сперма приложение

Ново мобилно приложение позволява да се избира донор на сперма онлайн

Изборът на донор заприличва на избора на партньор за хората във Великобритания

Новото мобилно приложение на Лондонската банка за сперма поставя портфолиото си от донори на разположение онлайн. Апликацията позволява търсене и избор.

Хората могат да сортират донорите по специфични черти, сред които цвят на очите и на косата, раса и етнически произход. Включени са и личностни профили на донорите на сперма, които са представени с псевдоними в рамките на приложението.

Донор сперма приложение

Лондонската банка за сперма е най-голямата във Великобритания с повече от 25 000 налични проби.

Критика и защита

Приложението, което стартира миналата седмица, беше подложено на критики заради възможността хората да избират деца както си избират тоалети, например. Защитниците на програмата обаче твърдят, че моделът не е по-различен от това, което потенциалните родители вече правят на хартия в клиниката.

Според Лора Споелстра, независим експерт по проблемите на фертелитета, приложението просто дава на хората това, което те и без друго правят, но в по-достъпна форма.

Донор сперма приложение

Хората, които се нуждаят от донор на сперма вече имат представа какво търсят. Обикновено те искат донорът да приляга на семейството колкото е възможно по-добре„, заяви Споелстра за CNN.

Във Великобритания болшинството от хората, които търсят донор, са хетеросексуални двойки, уточни тя.

Донорите на сперма се подлагат на щателна проверка, за да се гарантират здравето и жизнеспособността на тяхната сперма. Родителите също се изследват за проблеми със здравето и благосъстоянието на децата.

Цената на услугата е около 1 200 долара, което, разбира се, е само малка част разходите за лечение на безплодие.

Доколкото процесът не е много по-различен в сравнение с традиционните методи за намиране на донор, приложението показва как индустрии извън хранене или транспорт работят за нашите желания по заявка. Само за секунди и от комфорта на своя дом, хората биха могли да променят живота си завинаги, твърдят съз%D

- реклама -