Николай Събев, БДЖ, директор
кадър: БНТ

Новият транспортен министър уволни директора на БДЖ – Пътнически превози

Директорът на „Пътнически превози“ в БДЖ е освободен от поста, тъй като дружеството е в сериозни финансови затруднения. Това каза пред БНР Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията.

Назначен е временно изпълняващ длъжността до обявяването на конкурс.

По-късно в съобщение до медиите от министерството потвърдиха информацията:

„По нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев се проведе извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, който взе решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Мотивите са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството.

Констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

„БДЖ – Пътнически превози“, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете.

Длъжността управител на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов.“

- реклама -