ЦСКА-София, Българска армия
Снимка: cska.bg

Новият стадион на ЦСКА-София ще струва 80-90 млн. лв.

Новият стадион на ЦСКА-София ще струва 80-90 млн. лв. Това обяви адвокатът на клуба Станислав Трендафилов. Той обаче добави, че сумата може да нарасне с оглед на инфлационните процеси. Допълнителното финансира обаче ще е от финансова институция.

Вчера червените обявиха, че са постигнали споразумение със Sportfive за стадиона. Договорът е със срок от 30 години. При представянето на плановете адвокатът изтъкна няколко пъти, че футболният клуб не е страна в изграждането му.

„30 години след изграждането стадионът ще се върне при държавата. ЦСКА го ползва 30 години, след което става държавна собственост. Не е обсъждано да плащаме наем. Не е логично да плащаме наем. Драмите бяха не че не се плаща. Ние правихме много подобрения в Панчарево, за да се приведе базата да отговаря на изискванията. Трябваше да изчислим колко сме инвестирали. Нашата инвестиция беше одобрена като точна цифра. На 29 април ние доплатихме абсолютно всичко извън инвестицията си. Спорът беше да уточним колко ни е инвестицията“, каза Трендафилов.

От немската компания присъства Щефан Хилер. Според него официално работата по подготовката за строежа ще започне на 1 юли. Целта е до края на годината да се направи проектът и да се осигурят необходимите разрешителни. Ако това бъде изпълнено, строителните дейности трябва да започнат в началото на април 2023 г. Новият стадион трябва да е готов през 2025 г. Дотогава ЦСКА-София ще играе на „Васил Левски“.

Капацитетът на стадиона ще е за 15-18 хиляди души. „Ще се вместим в това, което ни е дадено. Ще има подземни гаражи. Ако се наложи да има допълнителен паркинг, който да е отвън, ще е екологично създаден. Ще ограничим капацитета до това, което имаме към момента“, каза Хилер.

- реклама -