ЦСКА-София - Левски
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Новият сезон започва на 9 юли, зимна пауза от 100 дни

Сезон 2022/2023 на efbet Лига ще започнe доста по-рано от обичайното. Това става ясно от предварителния календар на БФС. Той трябва официално да бъде приет на следващото заседание на Изпълкома, съобщи dsport.bg.

Стартът ще бъде в уикенда на 8-11 юли. Това означава, че лятната пауза тази година ще бъде по-кратка от обикновено, но пък за сметка на това зимната ще е близо 100 дни. Промяната на календара е съобразена със Световното първенство по футбол в Катар. То започва в края на ноември.

Сезонът в България ще започне с мача за Суперкупата, който е предвиден за 2 юли. Общо 20 кръга от първа лига ще се изиграят в календарната 2022 година, а последният ще е в уикенда на 11-13 ноември.

По график първенството трябва да завърши в уикенда между 2 и 5 юни 2023 година. Баражите за Европа и попълване на групата  ще са на 8/11 юни.

През следващия сезон в efbet Лига ще се състезават 16 отбора. Те ще се разделят на две групи за плейофите. В първата шестица пак ще се играе по системата от една среща. Отборите от 7-мо до 10-то място ще играят по системата в две срещи, както и този сезон. В битката за оцеляване ще се включат шест тима, като и те ще играят по един мач.

- реклама -