Новият моден хит-рокли балон (ВИДЕО, СНИМКИ)

Красиви и екстравагантни рокли балон станаха хит в интернет. Техен автор е млад и находчив норвежки дизайнер на име Фредрик Тярандсен.

Той е завършил курс по мода във висшето училище по изкуства в Англия Central Saint Martins (CSM), откъдето са минали и небезизвестните дизайнери Моли Годард, Грейс Уолс Бонър и Ричард Куин. Световните модни издания отбелязват, че името му трябва да се запомни.

Родом от Бодо, малък град в северна Норвегия, Тярандсен пристига в Лондон веднага след гимназията. Идеята за „мехурчетата“, както наричат роклите, му идва в началото на обучението му в CSM.

„Вдъхновиха ме спомените ми от ранното ми детство. Исках да пресъздам мъглявината на самите спомени”, казва Тярандсен пред Vogue. „Мехурите представляват възможността паметта ни да е неясна. Превръщането им в рокли визуализира момента, в който осъзнаваме, че имаме съзнание”, споделя още младият дизайнер пред изданието.

 

Той е изпробвал върху себе си всички рокли – дали са безопасни или вредни за здравето. Всеки балон е направен от естествен каучук. Около пет метра гума е била необходима за създаването на една рокля. „Компания доставя каучука от Шри Ланка, като парчетата се правят колкото се може повече от растения”, казва Тярандсен: „Това беше занаят, който трябваше да преподавам сам. Трябваше да изпробвам границите на материала за драпирането и разтягането”.

Дизайнерът е проектиралсистема за затваряне и отваряне, която позволява на модела да активира роклята отново да се превърне в балон и да бъде облечена.

В роклята има достатъчно кислород, така че човек да може да я носи в продължение на три часа като балон. И все пак, той е надул балоните рокли непосредствено преди ревюто.

Повече от това дизайнерът на желае да разкрива, за да запази загадъчност в разгара на своята интернет популярност.

- реклама -