сн. БГНЕС

Новият кабинет на Нетаняху получи доверие от парламента

Премиерът Бенямин Нетаняху представи днес 35-то правителство на Израел в Кнесет (парламента), което сформира след изборите на 2 март.

„Хората искаха единство и го получиха. Аз представлявам 35-то правителство на Израел. Моля Кнессет да одобри състава на кабинета ю“, каза Нетаняху, след което оповести членовете на кабинета.

„Граждани на Израел, ще продължа да работя за вас и в името на Израел 24 часа в денонощието. Благодаря ви за доверието, което ми позволи да сформирам своя пети кабинет“, обърна се той към избирателите.

Нетаняху изрази мнение, че е настъпил моментът за анексиране на палестинските територии в полза на еврейските селища на Западния бряг и долината на Йордания.

Новото правителство ще има 36 министерски портфейла, като с това ще стане най-голямото в историята на страната.

Позовавайки се на дясната Ямина, Нетаняху каза: „Надявам се друга партия в нашия блок да се присъедини към правителството.“

Нетаняху припомни, че ако страната е принудена да отиде на избори за четвърти пореден път, това ще й струва още 2 милиарда шекела.

По-късно парламентът на Израел одобри състава на 35-ото коалиционно правителство.

73 от 120 депутати гласуваха доверие в новия кабинет, след което Нетаняху и неговият коалиционен партньор Бени Ганц положиха клетва за премиер.

 

- реклама -