Новите в НС, „Български възход“: Българският народ не ни изпрати в НС, за да демонстрираме партиен егоцентризъм

Новите в НС, „Български възход“: Българският народ не ни изпрати в НС, за да демонстрираме партиен егоцентризъм. Българският народ ни изпрати в парламента,

за да търсим решения, а не да го занимаваме със себе си

или да демонстрираме партиен егоцентризъм. Това каза лидерът на „Български възход“ Стефан Янев от парламентарната трибуна в деня на откриването на първото заседание на Народното събрание.

Той уточни, че това са решения, които са важни за българските граждани и бизнес, решения, свързани с кризите, инфлацията, цената на живота, за бъдещето на децата на България и това на страната.

Трите „С“ – сигурност, справедливост и солидарност,

изведе Янев като приоритети на партията, която за първи път влиза в парламента, само няколко месеца след създаването си.

Лидерът на БВ подчерта, че за партията членството в ЕС и НАТО няма алтернатива, но трябва да е ефективно и с достойнство от наша страна.

„Сигурността ни зависи и от ефективността на

членството ни в съюзите, които споделяме със страните членки. Да се държим с авторитет и с изправен гръбнак“, призова той. По думите му „декларативните мантри“ увреждат и нашия национален интерес, и този на съюзниците ни.

„Солидарността е човекът и неговото добруване“, формулира Янев втория приоритет на БВ. И напомни, че това включва и дълг към възрастните и децата на България.

„Справедливостта изисква редът и правилата да

се изисква от всички и да се спазват от всички“, продължи Янев. И констатира, че в обществото има 10-15 човека, които доказват обратното и не ги спазват. БВ ще иска одит на тяхната дейност.

„Ако не го направим, рискуваме да превърнем народа в население“, предупреди той.

„Който работи в интерес на българския народ и гражданското общество е добре дошъл в лодката на БВ заедно да плаваме срещу течението. Който е против трите „С“, не е добре дошъл“, подчерта лидерът на „Български възход“.

- реклама -