депутати

Новите 240: От кои райони ще станат депутати известни лица от политическия елит

ЦИК определи избраните депутати в 45-ото Народно събрание. Това стана на заседанието на комисията, което се излъчва онлайн.

Очаква се списъкът с 240-те народни представители да бъде готов в неделя, тъй като водачите на две листи трябва да изберат от кой район искат да станат депутати.

Те имат срок от един ден да заявят пред ЦИК от коя листа искат да останат избрани. От комисията обявиха, че срокът за това започва да тече от второто поред публикуване на решението на интернет страницата им.

Кой от къде става депутат?

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново. Така той освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна, съобщава „24 часа“, като се позовава на свои източници.

Желание в ЦИК да бъде избран за депутат от 24-и МИР в София е изразил транспортният министър Росен Желязков. Така той освобождава място в листата на ГЕРБ в Благоевград.

Настоящият спортен министър Красен Кралев е заявил желание да бъде депутат от Русе. Така той освобождава място в листата на ГЕРБ във Варна.

Сегашният министър на образованието Красимир Вълчев е заявил желание да е депутат от Шумен. Той освобождава място в Стара Загора от листата на ГЕРБ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очаквано е избрала да е депутат от 25-и МИР в София. Така тя освобождава място в Пловдив. Вчера третият в листата на БСП в Пловдив Иван Петков – Бебето благодари за подкрепата във Фейсбук, след като стана ясно, че става депутат.

По-рано днес стана ясно и, че Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ ще е депутат от 25-и МИР в София. Той отстъпва мястото си в Пловдив на председателя на Единна Народна партия Мария Капон.

 

- реклама -