Новини под опашката на Коня: Васил Терзиев остава само да бутне баба си по стълбите

Новини под опашката на Коня: Васил Терзиев остава само да бутне баба си по стълбите

В сърцето на София, точно пред сградата на Народното събрание, насред жълтите павета има статуя на цар. Той е руснак. Освен това е на кон, който логично също е руски.

 

Конят има опашка, тоже русская, а под опашката, това, което службите не искат да знаете – е скрит изкуствен интелект, който наблюдава и анализира събитията в страната.

 

Понеже България е пръв борец срещу режима на Путин и неотдавна изгони всичките му шпиони, закъсалото руско разузнаване разчита основно на анализа извиращ под опашката на коня.

 

Ние, сме група супер хакери и успяхме да бръкнем дълбоко в руския изкуствен интелект и да източим всичко ценно оттам. И понеже напоследък е модерно да се публикуват записи, решихме да изпратим до медиите тези супер секретни анализи бликащи под опашката на коня.

 

Доклад 1: Кандидатът за кмет на София от „правилната“ коалиция ППДБ Васил Терзиев отново блесна в публичното пространство с демонстрацията на пълна липса на скрупули. Идеалният повод за това бе годишнината от Деветосептемврийския преврат. Първо в публикация в социалните мрежи, Терзиев написа, че най-големият грях на  Девети септември е убиването на свободния дух на българина. Според него тоталитарният режим на БКП лишава българите „от основни свободи, от възможност да виждат света, да се променят и развиват“.

Дни по-късно Терзиев, който е внук на бившия шеф на ВКР и син на офицери от VI управление на ДС, обясни, че не всички в ДС били еднакви и „не всяка структура е била мракобесна и се е занимавала с доносничество  и мръсни поръчки“. После се оправда, че нямало как да публикува досиетата на своето семейство, както го призоваха някои общественици, понеже не бил единствен наследник и без съгласието на родителите си нямал право даже да ги прочете.

Анализ: Отзад-напред научаваме, че Васил Терзиев нямал против да се прочетат досиетата на семейството му, но нямал право. Има начин, разбира се, но трябва да получи тяхното съгласие. Значи или не ги е питал, тоест лъже, че иска, или те не са съгласни, тоест има какво да крият. С други думи „искал, ама нямал желание“.

Иначе е прав Терзиев, че не всички работили в комунистическите тайни служби са се занимавали с доносничество и мокри поръчки, но в конкретните структури, където са работили неговите родители са се занимавали точно с това. Именно в казармата се е правело най-голямото пресяване на шпиони и доносници, където всемогъщото ВКР, управлявано от дядо му, е разполагало с възможност да управлява съдбата на милиони български младежи в периода, в който са най-зависими от държавата. А определението за Шесто управление на ДС, където е работното място на бащата и чичото, е „политическа полиция“. 

 Що се отнася до изказването на номенклатурния принц, че Девети септември убил свободния дух на българина – това е истина. Ама, гледай пък после какви възможности даде този тоталитарен режим на млади безскрупулни глезльовци да станат милионери.

Предложение: В духа на поведението на Васил Терзиев, най-логично е следващата стъпка от предизборната му кампания да бъде, да бутне баба си по стълбите и да я пита накъде се е разбързала. 

 

Доклад 2: 17-годишната Елизабет Кравец спечели конкурса „Мис България“. Красивата девойка има украински корени и произходът й стана повод за небивал възторг в средите на „умно красивите“ български либерали. Избирането на момичето било удар в сърцето на руската пропаганда и директен шамар в лицето на Путин и на неговите безброй агенти в България, които сега били наврени в миши дупки, защото България избрала украинка за мис.

 

Анализ: Да търсиш политически контекст в конкурс за красота е в най-добрия случай признак, че имаш прекалено много свободно време. В най-лошия случай е признак на друго, което е най-често последствие от това, че родителите ти имат пряка родствена връзка. На всичкото отгоре в средите на т.нар. Копейки, избирането на украинска девойка за „Мис България“ по никакъв начин не беше регистрирано, докато за сметка на това от „интелигентната“ половина на българското общество не се спряха с отговори на неизречените (но явно мечтани) критики от русофилите. 

За капак на всичко въпросното момиче, както и самата тя неведнъж обявява, си е истинска българка. Израснала е във Варна, майка й е българка, а баща й е наполовина израелец, наполовина украинец. Така, че Путин може да си отдъхне и да спре да плаче горко наранен от българските ястреби, Елизабет няма чак толкова общо с Украйна, колкото сина на Джо Байдън, например. 

Макар и в средите на либералите да е дресирано очакването, че на всякакви места, включително и конкурси за красота, се избират хора заради техния етнически произход, сексуална ориентация и прочее политкоректности, истината в случая ще се окаже тривиална – Елизабет Кравец спечели короната на „Мис България“ просто защото е красива.

Предложение: Да пратим „Възраждане“ да направи някоя провокация пред някоя пекарна с био чабати на „Шишман“, защото в противен случай всичките Дайновци, Козили и Жасимовци ще останат съвсем без работа и току виж започнали да гледат „Игри на волята“.

 

Доклад 3: Парламентът не прие годишните доклади на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Законово решението на депутатите не води до никакви преки последици, но на политически език се смята, че това е най-яркия начин, по който парламентарното мнозинство може да декларира на шефовете на спецслужбите, че не е доволно от работата им. С други думи, логичното последствие е, да си подадат оставката. 

Шефовете на ДАНС и ДАР, не си подадоха оставката. За сметка на това, президентът Румен Радев, който ги назначи в периода, в който еднолично управляваше държавата, защити своите кадри и вмъкна интригата, че ръководството на ДАНС е получило миналата година специалния медал на ЦРУ „Джордж Тенет“. Така излизало, че Кирил Петков и Асен Василев, които уж съгласували всички рокади „с посолството“, според президента май се противопоставяли на „посолството“

Анализ: Аргументът на Румен Радев сериозно издиша. Именно Кирил Петков е най-яркото доказателство за това, че никакви сертификати от американски институции не могат да са гаранция, че не си тежък некадърник. Така, че опитът му за интрига не само, че е жалък, ами и още повече позори България пред света. Ако Кирил Петков и Асен Василев дават сериозен повод за срам с изтеклите признания, че чакат „одобрение от посолството“, то Радев като влиза в тази реторика по никакъв начин не се представя като алтернатива, а напротив част от същото лепкаво блато.

Предложение: Румен Радев да отиде на посещение в някоя прогимназия и да направи едно коремно превъртане отново, понеже очевидно с политически изказвания не може да си поддържа рейтинга.

 

Доклад 4: Кметът на София Йорданка Фандъкова предложи на общинския съвет приемането на рекорден годишен бюджет. Финансовият план на Столична община предстои да бъде гласуван само месец преди Фандъкова да напусне поста и съответно ще се изпълнява от друг кмет. Партньорите на ГЕРБ в „сглобката“ от Демократична България предупредиха, че няма да подкрепят приемането на този бюджет, а от страна на Фандъкова и хората й се чуха заплахи, че заради техните опити да си правят предизборна кампания, децата в София щели да останат без детски градини.

Анализ: Ако на Йорданка Фандъкова истински й пукаше за децата в София, тя имаше цели 14 години на разположение да реши този проблем. И от хеликоптер се вижда, че в 12 без 5, малко преди да се оттегли в заслужена (според някои строителни предприемачи) пенсия, кметицата и екипът й се опитват да осигурят едни последни харчове на общински пари в правилната посока. 

Сред всичките бомбастични цифри за половин милиард по-голям бюджет, капиталова програма на стойност 670 млн. лв., нови булеварди, детски градини и прочее, най-очевидни за настроението на досегашното ръководство на Столична община са едни други цифри. Става въпрос за увеличението с 88 млн. лв. на собствените приходи на Столична община. В проектобюджета е заложено, че 74,6 млн. лв. от тях ще дойдат от продажба на общинско имущество, което е четворен ръст спрямо предходната година. Излиза, че или миналата година са продавани имоти на четворно по-ниска цена, или сега в последния месец на управлението на Фандъкова ще се разпродадат четворно повече общински имоти. 

Предложение: коригирано от Доклад 1 – Васил Терзиев да бутне Фандъкова по стълбите и да я пита накъде се е разбързала. Така или иначе се очертава за софиянци да няма детски градини, ами поне да има зрелища. 

 

До свидания!

 

- реклама -