Новини под опашката на Коня: ГЕРБ предаде София на ПП

Новини под опашката на Коня: ГЕРБ предаде София на ПП.

В сърцето на София, точно пред сградата на Народното събрание, насред жълтите павета има статуя на цар. Той е руснак. Освен това е на кон, който логично също е руски.

 

Конят има опашка, тоже русская, а под опашката, това, което службите не искат да знаете – е скрит изкуствен интелект, който наблюдава и анализира събитията в страната.

 

Понеже България е пръв борец срещу режима на Путин и неотдавна изгони всичките му шпиони, закъсалото руско разузнаване разчита основно на анализа извиращ под опашката на коня.

 

Ние, сме група супер хакери и успяхме да бръкнем дълбоко в руския изкуствен интелект и да източим всичко ценно оттам. И понеже напоследък е модерно да се публикуват записи, решихме да изпратим до медиите тези супер секретни анализи бликащи под опашката на коня.

 

Доклад 1: ГЕРБ издигнаха за кандидат-кмет на София журналиста Антон Хекимян. Лидерът на най-голямата партия Бойко Борисов от месеци упорито избягва темата, кого ще номинира за кмет.

През уикенда, преди крайния срок, най-голямата частна телевизия в България bTV съобщи,

че освобождава Хекимян от поста директор на „Новини актуални предавания и спорт” по негово собствено желание, като оставката му е приета  незабавно.

Ден по-късно Борисов лично представи кандидата на ГЕРБ за Пловдив и заяви,

че ще съобщи, кой е кандидатът за София, когато си отиде в София.

На следващия ден Хекимян бе представен пред медиите, но не от Борисов,

а от един от мъдреците припкащи около него, които вярват, че ще го наследят някой ден на чело на ГЕРБ – Томислав Дончев.

Хекимян каза, че само преди седмица лично Борисов го поканил да се кандидатира.

Дончев обясни, че журналистът бил един от най-острите критици на ГЕРБ.

От бТВ обещаха, че ще вземат допълнителни мерки, за да гарантират обективността си.

Борисов се обади чак ден по-късно, като каза, че „вярва”, че бившият журналист може да спечели още от първи тур.

 

Анализ: През последните 20 години София се управлява чрез безпринципна мръсна договорка между основните политически формации.

Дълги години БСП осъзнаваха, че нямат шанс да спечелят кметското място и затова се договаряха първо със СДС,

а после и с Борисов и ГЕРБ като издигаха куци кандидатури,

но се бореха за повече места в общинския съвет, които после да осребрят като подкрепят негласно управляващите.

При последните избори ролята на куха алтернатива опитаха да изиграят “Да България”,

но след това ГЕРБ ги изигра по същия начин,

по-който ги изигра и на национално ниво и си избра други патерици в ОС.

БСП като партия със затихващи функции въобще не участва в предварителното разпределение на порциите в София и дори им се наложи да подкрепят чужд кандидат, който за техен ужас за малко да спечели изборите. 

Сега ГЕРБ са в ролята на партия със затихващи функции,

а техният лидер използва поредния лост за осигуряване на спокойно пенсиониране като изпрати куц кон на кметските избори с надеждата след това, спечелилия опонент да му е благодарен и за гласовете в общинския съвет, които ще осигури.

Накратко ГЕРБ предадоха София на ППДБ без бой.

 

Предложение: Да увеличим издръжката на Ваня Григорова, понеже ако в София има балотаж, има все по-голям шанс тя да участва в него. 

 

Доклад 2: Финансовият министър Асен Василев упорито пробутва идеята си да има процент възнаграждение за хора и фирми, които подават сигнали срещу други фирми укриващи данъци. Така нареченият „Бонус донос”, вече веднъж беше отхвърлен като законова поправка, сега обаче Василев отново го вади от ръкава си или от друго свое отверстие, от което извират идеите му за управление на държавата. Не само политическите му опоненти, а и партньорите, че дори и самите представители на бизнеса публично се възпротивиха на тази идея.

 

Анализ: Очевидно Асен Василев и съпартийците му имат нездраво влечение към доносничеството. Освен, че той и партньорите му дадоха да се разбере, че редовно докладват всякакви неща в „посолството”, дори самият Василев има вид на човек, който като малък редовно е портил съучениците си на класната. 

Има, разбира се и вероятност Асен Василев да цели да изкара едни „къси” 100 бона. Знае се, че шефът на НАП е продал на „сламен човек” фирма с данъчни задължения от над 1 млн. лв. При 10% бонус за донос, Василев като познаващ опасно близо своя подчинен, може лесно да изкара третата сигурна сума от „Стани богат”.

Едно е сигурно – финансовият министър не прави всевъзможни дебилни предложения само и само да събере някой лев повече в държавната хазна. Иначе нямаше да предлага облекчения за търговията с валути, в това число и криптовалути.

Предложение: Щом са такива фенове на доносничеството от ПП да вземат да намерят някой генетично свързан с бившата Държавна сигурност, ВКР и политическата полиция и да го издигнат за някой важен пост. Кмет на София, например?

 

Доклад 3: Управляващата (не)коалиция излезе с конкретен план за готвените промени в Конституцията. Неофициалният говорител на управляващите, Делян Пеевски обясни, че предложението за промяна на националния празник от 3 март, на 24 май, ще се вкара между четенията. Малко по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обяви, че се отказва от идеята за смяна на празника. След него Пеевски излезе и коментира, че празникът няма да се променя.

Анализ: следващата стъпка в отношенията между двамата политици е може би Пеевски да тръгне с един мобилен телефон със селфи стик след Борисов и да започне да го снима и да му излъчва лайфове във Фейсбук. Има опасност , обаче това да наруши крехките взаимоотношения в „сглобката”, понеже Христо Иванов ще започне да ревнува. До момента именно той беше основният медиен партньор на Делян Пеевски като двамата успешно демонстрираха завиден синхрон в публичните си позиции. 

Факт е, че дълги години се твърдеше, че каквото каже Пеевски това се случва в държавата. Сега ситуацията е такава, че нещо се случва в държавата само, ако Пеевски го обяви. Или с други думи, ако преди Пеевски имаше медии, сега самият Пеевски се превърна в медия. 

Предложение: Да направят Делян Пеевски главен редактор на „Държавен вестник”

 

Доклад 4: Борбата за Руската църква в София продължава със страшни сили. Първо ген. Атанас Атанасов се възмути как може ДАНС да не се занимава с руските свещеници стопанисващи Руската църква в София, обявени от македонското разузнаване за шпиони. Атанасов се усъмни, че българското ФБР не знае за случая, а допусна, че нарочно не правят нищо. Веднага след това ДАНС експулсира свещениците, посланик Митрофанова затвори църквата, а в отговор на това български граждани (като Волен Сидеров и Евгени Минчев) протестираха заедно пред храма с искане той да бъде отворен за вярващи. Започна спор, кой е собственик на руската църква като между всичките „доказателства” се появи Нотариален акт от 1997 г., според който собствеността на сградата и земята под нея е прехвърлена на Руското посолство. Бойко Борисов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев и Делян Пеевски подадоха сигнал до прокуратурата за проверка на истинността на документите за собственост.

Анализ: Вместо да занимават прокуратурата, загрижените депутати от управляващата (не)коалиция можеха просто да попитат своя съратник и партньор ген. Атанас Атанасов. По времето, когато е издаден този нотариален акт, Атанасов е бил шеф на предшественика на ДАНС – Национална служба „Сигурност”. Както самият той казва, не е възможно българското контраразузнаване да не следи изкъсо подобни случаи. 

Така че, няма съмнение, че Атанасов е знаел от първа ръка за прехвърлянето на руската църква на посолството на Москва. В противен случай ще излезе, че или е кьорав или умишлено си е затварял очите в изгода на руските интереси. И в двата случая това не са подходящи качества за човек, който иска да реформира службите за сигурност. 

Предложение: Най-подходящ за стопанин на руската църква е Волен Сидеров. Хем е чист българин, хем е русофил, хем е теолог по образование, може и да не е добър в пеенето на псалми, ама пък как свири на барабани. 

 

До свидания!

- реклама -