Новини под опашката на Коня: Борис Бонев с ориентация наляво и обърнат с гръб към ГЕРБ

Новини под опашката на Коня: Борис Бонев с ориентация наляво и обърнат с гръб към ГЕРБ.

 

В сърцето на София, точно пред сградата на Народното събрание, насред жълтите павета има статуя на цар. Той е руснак. Освен това е на кон, който логично също е руски.

 

Конят има опашка, тоже русская, а под опашката, това, което службите не искат да знаете – е скрит изкуствен интелект, който наблюдава и анализира събитията в страната.

 

Понеже България е пръв борец срещу режима на Путин и неотдавна изгони всичките му шпиони, закъсалото руско разузнаване разчита основно на анализа извиращ под опашката на коня.

 

Ние, сме група супер хакери и успяхме да бръкнем дълбоко в руския изкуствен интелект и да източим всичко ценно оттам. И понеже напоследък е модерно да се публикуват записи, решихме да изпратим до медиите тези супер секретни анализи бликащи под опашката на коня.

 

Доклад 1: Столичният общински съвет започна работа точно според нашите прогнози. Миналата седмица анализирахме, че на новия кмет ще му е доста трудно да осигури председателското място на своя партньор Борис Бонев. Прогнозирахме още, че групата общински съветници на ППДБСС със сигурност няма да запази този си състав до края на мандата. Само не бяхме сигурни, че това може да стане толкова бързо. Очаквано Борис Бонев не събра подкрепа за председателския пост. След като до последно всички от тяхната коалиция повтаряха, че не искат партньорство с никоя от другите формации, а щели да търсят подкрепа за политики, понеже програмите на много от конкурентните партии имали сходство с тяхната. Е, ако бяха чели по-внимателно щяха да видят, че нито в предизборната програма на ГЕРБ, нито в тази на БСП или пък Възраждане пише, че обещават Борис Бонев да стане шеф на Общинския съвет. 

Изненадваща беше истеричната реакция на Бонев, който каза, че си бил „изработил” председателското място понеже 4 месеца обикалял по кампании. Даде да се разбере, че държи той да е шеф и няма да преглътне логичното търсене на компромис за друг човек за поста. Но най-силно беше изказването му, че ще преговаря с всички формации без ГЕРБ и даже БСП били опция за партньорство. Същото БСП, в което е Ваня Григорова. От „Да, България”, които са една от петте формации в коалицията зад Борис Бонев, пък излязоха с решение, че по никакъв начин няма да подкрепят съвместни инициативи с общински съветници от „Възраждане”. БСП обявиха, че няма да подкрепят Бонев за поста. 

Анализ: Има няколко варианта: Борис Бонев няма да стане шеф на Общинския съвет, което вероятно ще доведе до отцепване на „Спаси София” от жълтопаветната сглобка. Или ще стане шеф с гласовете на „Възраждане”, което е причина „Да, България” да се отцепи. Има, разбира се и вариант Бонев да заеме мечтания пост с подкрепата на ГЕРБ, което означава, че в София ще си имат точно това, което Терзиев и Бонев обещаваха, че няма да правят на никаква цена – сглобка. 

Ситуацията в Столичния общински съвет най-добре може да бъде обяснена с един стар съветски виц, който вярваме другарите в Москва ще си спомнят. В периода на зрелия социализъм, когато прекалено много граждани започнали да кандидатстват за членство в партията, заради облагите, другарите решили да затегнат режима. Ограничило се приемането на членове, но тогава пък възникнал друг проблем- за другарите нямало достатъчно свободни жени в партията. Тогава се обърнали с въпрос към радио „Москва”: дали партийните членове могат да спят с другарки, които не са членове.  От радиото се замислили и отговорили: „Може, но с класова омраза!”.

Така Борис Бонев изглежда, че е много загорял да се съеши с другари извън сектата на Градската десница. И никак не е изненадващо, че влажният му поглед е насочен наляво. Бонев винаги е давал вид на човек с лява ориентация. Въпросът е дали е готов да преориентира и принципите си.

Предложение: Бонев спокойно може да смени ориентацията и да се обърне надясно. Далеч няма да е първия който се е клел, че няма да се съюзи с ГЕРБ, а после да си направи сглобка с тях. Избирателите му вече са претръпнали. То само първият път боли. При Бонев, обаче това с ГЕРБ няма да е точно сглобка, а по-скоро ще е поза. Поза от една древна индийска книга с картинки.  

 

Доклад 2: Народното събрание започна работа с вот на недоверие към правителството. Очаквано дебатите не родиха нищо освен просташки изцепки и малоумни обяснения. В същото време, обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че така предложения от правителството държавен бюджет няма да бъде подкрепен от партията му. Бюджетът на една държава е най-политическият акт, който могат да направят управниците й. Тоест една от партиите в управлението не подкрепя генерално политиката на правителството. В същото време тази партия подкрепя правителството.

Анализ: Борисов се закани надълго и нашироко да обясни тези логиката по която действа пред представителите на посолствата. Макар че най-важно май е да я обясни пред представителите на едно конкретно посолство. В същото време „Да, България” излязоха с официална позиция против общи действия с „Възраждане”, при положение, че партийната им централа на практика не функционира, откакто са в тройна коалиция, един път с ДСБ, после заедно с ПП и накрая всички дружно с ГЕРБ и ДПС.

Щом и Христо Иванов, който е най-обгрижвания политически лидер от всичките уж конкурентни партии, се налага да прави прозападни декларации, значи си трябва яко обяснения пред посолствата. 

А, отстрани един пенсиониран пилот седи и  чака. Чака бюджет с раздута разходна част да му бъде връчен за изпълнение от еднолично контролирано от него служебно правителство.

Предложение: За да няма излишни обяснения и оправдания, държавният бюджет да не се гласува в Народното събрание, а направо да минава на подпис при Галя от посолството. Тя знае коя е. И ние знаем. Дори на хората по улиците им става все по-ясно.

 

Доклад 3: България стана за посмешище в цяла Европа. От една седмица страната не може да уточни къде ще се проведе квалификационния мач по футбол за Европейското първенство между националните отбори на България и Унгария. Първо от Българския футболен съюз съобщиха, че по искане на УЕФА, заради притеснения за сигурността, мачът ще се играе без публика и не на националния стадион в София, а на този на „Ботев” в Пловдив. Малко по малко се разплете случая и се оказа, че от самото БФС са придвижили така информацията пред Европейската федерация, че да си издействат мач без публика, за да си спестят унижението от феновете, които искат оставката на ръководството.

Мизерността на БФС, обаче не се изчерпва с тази долнопробна постъпка. Оказа се, че са посочили за резервен стадион този на „Ботев”, а той на практика не е завършен и строителните дейности текат в момента. Строителят на стадиона заяви, че не може да осигури безопасно провеждане на мача, а от БФС започнаха да заплашват общината, която е собственик на стадиона, с това, че ще спрат правата на местните клубове. После взеха да обясняват, че целият футбол в България ще пострада страшно от УЕФА, ако мачът не се проведе в Пловдив. След като от общината категорично им отказаха, БФС пробваха да преместят мача в Кърджали, но там се оказа, че няма летище достатъчно близо, каквито са изискванията на УЕФА. 

Накрая мачът беше върнат в София на националния стадион, но без публика. От унгарската федерация излязоха с остро становище по случая, в което казаха, че по този непрофесионален начин не се организира дори семейна почивка, камо ли футболен мач. Ръководителите на БФС обявиха, че не виждат причина да си подават оставката.

Анализ: Не само, че не трябва да подава оставка Боби Михайлов, ами и още един орден „Стара планина” трябва да получи. Като роден победител лъвът с присадена грива прави всичко възможно националният отбор на България да не загуби мач. Така де, няма как унгарците да победят, ако са на различен стадион, от този на който са българските футболисти. Човекът е заявил стадион в Пловдив, понеже същата вечер любимата му фолк певица Преслава има участие в местна дискотека, но е допуснал дребна неточност и не е проверил дали стадионът работи. В Кърджали, както твърди агитката на ЦСКА, Михайлов е сред свои хора, но как може да знае, че няма летище в града. Той не се качва на самолет, защото му се завива свят от височини. Заради това и постоянно е дезориентиран, плете език и ходи на зигзаг, понеже му прилошава от високия пост, който заема вече 18г. 

Освен това, България няма никакъв шанс не само да спечели мача, а и да се класира за Европейското. Докато Унгария се нуждае от победа за да спечели групата. Така че на българите хич не им е работа да осигуряват провеждането на мач. Унгарците като им е толкова важно, нека те да намерят стадион. Само да е с публика, която не псува БФС. Защото нали знаете, кое е най-важното нещо за Боби и компания – важното е да се уважаваме. 

Предложение: Ако искат да са сигурни, че ще бият от Унгария да изпратят три състава на националния си отбор в София, Пловдив и в Кърджали.

 

Доклад 4: Дерогацията за “Лукойл” отново остана в сила. С гласовете на управляващата формация ППДБ и опозиционните БСП и “Възраждане” беше позволено руската петролна рафинерия да продължи да продава в ЕС горива произведени с далеч по-евтиния в момента руски петрол. И така Путин да трупа тлъсти печалби, с които да си помага за финансирането на войната срещу Украйна. ГЕРБ и ДПС предложиха дерогацията да отпадне, но техните партньори от ППДБ и излъченото от тях правителство категорично се противопоставиха. Малко след това ГЕРБ и ДПС направиха демонстрация при гласуването на вота на недоверие като напуснаха залата и събориха кворума на заседанието. По този начин гласуването бе отложено с ден, но резултатът от него не е никаква тайна. Няма да отнеме много време и да се разбере какво са спазарили ГЕРБ и ДПС с ППДБ през тази мъчителна вечер, в която Унгария мачка България на футбол. 

Анализ: Единствената причина, която Бойко Борисов посочва, за да подкрепя правителство излъчено от ППДБ е, международното положение. според ГЕРБ страната трябва да се управлява от прозападно европейски ориентирано и антируско правителство. Същите са мотивите и на ДПС. В момента това правителство защити възможно най-проруската политика, която може да се проведе в България. Въпреки това ГЕРБ и ДПС продължават да крепят правителството. 

Две са основните чувства, които събират хората заедно – любов и омраза. Омразата към злия руски диктатор очевидно не е причина партиите в сглобката да са обединени. Както се вижда съвсем спокойно може някоя от тях да заеме проруска позиция, заедно с омразните БСП и “Възраждане” и това по никакъв начин да не разруши крепката връзка с евроатлантическите им партньори.

В такъв случай движещата сила, която крепи връзката на ГЕРБ, ДПС и ППДБ трябва да е любовта. Въпросът е любовта към кого. Или по-скоро към какво. 

Предложение: За да засвидетелства евроатлантическите си чувства Кирил Петков може да застане пред портрет на Путин и да го заплюе три пъти. Само не и да пипа дерогацията. Това вероятно ще е  достатъчно сглобката да остане. Е, сигурно няма да навреди и да им сподели пинкодовете на някои офшорни сметки. 

 

До свидания! 

- реклама -