Хитрино Собственикът
Снимка: МВР

Новини от Кризисния щаб: Вятърът пречи на операцията в Хитрино. Все още има теч на газ

10 цистерни са източени. Предстои още една да бъде обработена. Пожарникарите са работили цяла нощ. Това съобщи вътрешнят министър в оставка Румяна Бъчварова.

„Имаме техника и условия да се работи днес. Надяваме се времето да не попречи“, заяви още министърът.

Вятърът пречи на операцията

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“: „Тази нощ всичко, което планувахме свършихме. Вятъра създаде допълнително проблеми. Вятърът е лош, а ниската температура за работа е добра, но не и за хората.

Все още има теч на газ

„Все още има теч. Правим всичко възможно да ограничим теча“, заяви Николов.

Министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски съобщи:„50 тоннни кранове чакат на съседна гара да изтеглят цистерните. Имаме и гондоли, на които да натоварим цистерните. Чакаме при необходимост и още кранове. Стискаме палци на екипа на г-н Николов да се справи. Ще се пребират цистерните на площадка, която е обезопасена от собственика на цистерпните“.

Ограничен е достъпа до домовете на хората. Тези, които искат да хранят животните си допълнително ще се реши дали днес ще влязат в селото.

Строители оглеждат разрушените къщи

В 12 часа в Хитрино ще дойде премиерът Бойко Борисов с инженери на строителната камера, които ще определят как ще се възстановят къщите на хората от селото. Временно ще се предложат на хората фургони и после изграждане на нови жилища.

 

- реклама -