Нови тапи: Затварят част от Околовръстното, промени заради ремонт и по АМ „Струма“

Движението ще се извършва през пътния възел кв.“Бояна“ – Околовръстен път. Столична община спешно възложи оглед на място от инженери – конструктори. Ще бъде извършено конструктивно обследване на моста и от лицензиран инженер-конструктор, което да покаже състоянието на пътния обект. Движението в посока кв.“Бояна“ ще бъде ограничено до пълното обследване на съоръжението и изясняване на състоянието му.

През 2018 г. е направен ремонт на съоръжението, включващ подмяна на пътната асфалтобетонова настилка, саниране на тротоарните конзоли, нови парапети и ограничителни системи, както елементи на уличното осветление, допълват от общината. По носещата конструкция не са извършвани ремонти дейности. След това са правени периодични проверки на самия обект, по време на които не са констатирани проблеми.

Автобусите от линия 63 ще се движат през детелината и по маршрут посока Бояна, съобщиха още от Столична община.

Заради изграждането на ул. „Народен герой“ и строителството на кръстовището на бул. „Цар Борис III“ – бул. „Ал. С. Пушкин“ и ул. „Народен герой“, от 24 до 26 май беше затворен за движение участъкът от бул. „Цар Борис III“ между бул. „Тодор Каблешков“ и Софийски околовръстен път, включително и локалните платна на бул. „Цар Борис III“.

Започва ремонт: Промяна и в движението по АМ „Струма“

От 8:00 часа днес (29 май) започва ремонтът на подпорната стена при 16-ти километър на автомагистрала (АМ) „Струма“ в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това налага промяна на движението за всички автомобили. Трафикът ще бъде ограничен в дясната активна лента, като ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата.

Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а трафикът ще се регулира от пътни знаци, допълват от АПИ.  Ремонтните дейности предвиждат премахване на компрометирана част от конструкцията на подпорната стена. Това се налага след извършен анализ, при който са установени пукнатини и наклон към платното.

Припомняме, че подпорната стена при 16-и км на АМ „Струма“ аварира на 28 април, като веднага бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа и отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

От АПИ апелират към шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

На 28 април поради авариране на подпорна стена се наложи временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ да бъде осъществявано в изпреварващата лента. Беше въведен и обходен маршрут.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено