Нови тапи в София: Заради ремонти затварят за месец бул. „Христофор Колумб”

Ремонтите в столицата продължават. Булевард „Христофор Колумб” ще бъде  затворен за месец за обновяване

За времето на ремонта ще бъдат променени маршрутите на автобусни линии 84, 184 и 384.

Промените започват от утре и ще се извършат на 5 етапа. При всеки етап движението ще се затваря изцяло.

„Ще се извърши цялостен ремонт на булеварда, което включва нова настилка, изграждане на улично осветление, тротоари, каквито в момента липсват. Предвид бързо развиващите се околни територии, много офис сгради и хора, които работят тук или са на път за Летище София, това е едно от най-ключовете трасета и в рамките на около месец ще е цялостно реновирано”, увери зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Около 1 млн. лв. е стойността на бул. „Христофор Колумб“ в отсечката, която ще бъде ремонтирана. В началото на август ще започне цялостен ремонт на бул. „Източна тангента“. Там също е предвидено да се изградят нова настилка, пътни платна и тротоари. От общината призоваха за разбиране и търпение.

„За хората, които имат работа до летище „София“ или околните сгради, препоръчваме да минават по бул. „Брюксел“ и съответно дори да е необходимо, после да се върнат назад с известно разстояние, това би било доста по-удобно и бързо за тях, допълни Крусев. По думите му строителите имат ангажимента да работят при пълна мобилизация и ако успеят да се справят по-бързо, това ще бъде добре, но приоритет номер 1 е качеството.

- реклама -