Газа
сн. БГНЕС

Нови сблъсъци и жертви в Близкия Изток

Най-малко трима палестинци са убити, а 580 са били ранени при сблъсъци между палестинци и служители на израелските правоохранителни органи на Западния бряг и в някои райони на Източен Йерусалим.

По информация на палестинската информационна агенция „Wafa“, в град Хеврон от получените травми е починал 15-годишен младеж, с което броят на жертвите от снощи вече са три.

сн. БГНЕС

Най-ожесточени сблъсъци между израелските сили за сигурност и палестинците има в района на Хеврон, Рамала, Тулкарм, Витлеем, Неблус и Калкилия. Служителите на реда използват срещу протестиращите сълзотворен газ, светошумови гранати и гумени куршуми.

Продължават сблъсъците и в Източен Йерусалим, основно в района на Храмовия хълм. Агенцията съобщава за 25 арестувани араби. От началото на размириците досега са арестувани почти хиляда човека.

сн. БГНЕС

Съобщено бе, че бойната авиация на израелската армия е разрушила сградата на Министерството на труда в ивицата Газа, а на сградата на друго ведомство са нанесени сериозни щети. По информация на правителствената информационна служба на Палестина, сградата на министерството е разрушена напълно, а тази на социалното ведомство е сериозно пострадала. Щети са нанесени на складови помещения и на намиращи се наблизо жилищни сгради.

Спешна среща на ЕС във вторник заради Израел и Газа

сн. БГНЕС

Междувременно израелското радио Кан съобщи, че министърът на отбраната Бени Ганц се е срещнал със заместник-помощника на американския държавен секретар по въпросите на Израел и Палестина Хади Амр, който пристигна там вчера, за да съдейства за постигането на примирие между Израел и Хамас.

- реклама -