пътни знаци

Нови пътни знаци ще борят катастрофите по пътя Русе-Бяла. Пари за цялостен ремонт няма (ВИДЕО)

Нови пътни знаци вместо ремонт ще борят катастрофите по пътя Русе-Бяла.

След като вчера министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни, че пари за трайно подобряване на пътя-убиец няма, единственото, на което трябва да разчитат шофьорите, са предупредителните знаци за опасните участъци и самодисциплината зад волана.

От местната полиция определят три участъка, който са най-концентрирани с пътно-транспортни произшествия

Ето кои са те:

 

През 2016 г. на пътя Русе-Бала са поставени четири нови знака с допълнителен контур или върху правоъгълна основа с жълтозелен флуоресцентен светлоотразителен фон, които имат за цел да привлекат вниманието на шофьорите върху участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

5084843Знаците са при разклона за с. Пиргово по път I-5 Русе – Велико Търново, а общата им стойност е близо 1500 лева, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

5084852Още няколко подобни знаци има поставени в Русенска област. Те се намират в района на кръстовището при разклона за с. Червена вода и за кв. „Средна кула“.

5084849Предупредителни обозначения от новия вид има в района на пешеходните пътеки при разклона за Института по земеделие „Образцов чифлик“ и в района на Птицекомбината при км 5 по пътя Русе – Кубрат.

От агенцията съобщиха, че към настоящия момент не е предвидено поставяне на допълнителни пътни знаци от този вид по други участъци от републиканската пътна мрежа в област Русе.

- реклама -