Божков

Прокуратурата обвини Васил Божков за лидер на група за поръчкови убийства

Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления. Днес, 27 май 2019 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група.

Групата се занимава извършване на тежки умишлени криминални престъпления – убийства, изнудвания и други тежки престъпления. В нея участват още три лица.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република  България от 2012 г. Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

По-късно Васил Божков отговори на прокуратурата с пореден пост във Facebook.

„След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение. Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя“, заявява Божков.

- реклама -