туризъм, пътувания, туроператори

Нови мерки за влизане в Швейцария

От 20 декември 2021 г. Швейцария променя мерките за влизане в страната. Всички пристигащи граждани, независимо дали са ваксинирани или преболедували COVID-19, трябва да представят или отрицателен резултат от PCR тест, или отрицателен резултат от бърз антигенен тест, съобщават от Министерството на външните работи.

Досега възможността за бърз антигенен тест не бе предвидена.

Според новите правила PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди пристигането, а бързият антигенен тест трябва да е извършен до 24 часа преди пристигането в страната.

По информация на посолството ни в Берн също така от 20 декември 2021 г. ваксинираните срещу COVID-19 и преболедувалите болестта ще бъдат освободени от изискването за повторен тест между 4-ия и 7-ия ден след влизането в страната.

За неваксинираните и непреболедувалите тестът следва да бъде направен повторно между 4-тия и 7-ия ден от влизането, като резултатът да бъде докладван на съответните кантонални власти.

Остава изискването преди пътуването и не по-рано от 48 часа преди влизане в страната да бъде попълнен електронен формуляр.

- реклама -