Нови мерки: Тийнейджъри на дискотека само с бележка от родителя

Тийнейджърите в Пловдив вече ще ходят на дискотека само с бележка от родителите. Това следва от споразумението между полицията и собственици на клубове за контрол на достъпа до нощните заведения от деца, ненавършили 18 години.

Целта е непълнолетните да влизат в дискотеките след 22 часа само със специална декларация от родител и с упълномощен придружител, вписан в документа. С новия подход и органите на реда, и управителите на заведенията се надяват да преодолеят трудностите при проверката и присъствието на тийнейджърите.

Причината за новите мерки са резултатите от последните полицейски хайки в най-вървежните нощни заведения под тепетата. Оказало се, че в клубовете се веселят много невръстни момичета и момчета. При последната проверка в четири нощни заведения в Пловдив полицаите установили над 30 посетители без навършени 18 години.

Половината от тях представили декларации, че са придружени от пълнолетно лице, но без разписано пълномощно от родител. Затова униформените вече изискват специален документ за проверка. Новите декларации ще са задължителни за всички младежи на възраст между 14 и 18 години, които искат да влязат в дискотека в Пловдив след 22 часа.

Управители на нощни заведения също смятат, че декларацията, написана и подписана от родител, е важна.

Източник: Марица

- реклама -