Новата Мис Свят – 5 факта за най-красивото момиче на планетата

На 8 декември в Китай се проведе най-големият конкурс за красота – всяка година стотици момичета от различни държави се борят за престижната титла „Мис Свят“. Този път късметът се усмихна на мексиканката Ванеса Понсе. Короната й бе връчена от миналогодишната победителка – представителката на Индия Мануши Хилар.

1. Ванеса Понсе стана първото момиче от Мексико, което успя да спечели конкурса „Мис Свят“.

2. Ванеса Понсе де Леон (пълното име на момичето) е на 26 години. Има диплома от университета в Гуанахуато и диплома по международна търговия.

3. Ванеса насочва работата си в бизнеса към други неща: тя получава образование в областта на правата на човека и сериозно се занимава с благотворителност. Днес това е най-важната част от живота на момичето. Ванеса е член на борда на директорите на рехабилитационен център за момичета, а също така преподава на деца от различни племена.

4. Голямата страст на Ванеса е доброволчеството. Тя участва активно в дейностите на доброволческия фонд Migrantes en el Camino.

4. Ванеса успя да изпревари съпернички от 118 държави. В течение на един месец (от 9 ноември до 8 декември) тя участва в междинни състезания, дефиле на вечерни рокли, конкурс за таланти и танци в национални носии, както и демонстрация на благотворителна дейност. Разбира се, по последната точка журито определено нямаше никакви въпроси.

 

- реклама -