Шанел

Новата колекция на Шанел – пера в огледалния свят

Карл Лагеферлд – почитателят на безупречния женски силует, който преди няколко години критикуваше Адел за размера на дрехите й, изглежда най-сетне е готов да се поддаде на тенденцията на пищния ханш. Но, ако си мислите, че неговото вдъхновение за последната колекция висша мода на Шанел е дошло от Ким Кардашиян – грешка!

11111111Стриктният германец е бил инспириран от известната скулптура на Алберто Джиакомети  – „Жената лъжица“.

Така полата тип „молив“ е заменена с широки воали, които създават илюзията за по-широк ханш. Роклите умишлено са разкроени от малко под талията за да дават усещане за пищност на фигурата.

Когато модата се инспирира от мебелировка

Творчеството на Джиакомети обаче не е било единственото, което е вдъхнало творчески подем на молива на Лагерфелд. Втората му муза за пролетно-лятната колекция на Шанел е Сари Маугам – популярен интериорен дизайнер във Великобритания през 20-те и 30-те години на миналия век. Тя е позната най-вече със стила да си украсява домовете в бяло и да създава илюзия за пространство с множество пречупени огледала.

Chanel - Runway - Paris Fashion Week S/S 2017

И това няма как да не бъде забелязано в моделите на немския ас – пудрено синьо, бебешко розово, светло сиво и много, много бяло. А, интериора на модния подиум – хиляди огледала.

Силуетът а ла Джаки Кенеди не е отживелица

Chanel - Runway - Paris Fashion Week Haute Couture S/S 2017

Наред с нетипичните за себе си модели, Лагерфелд отново заложи на добрия стар класически костюм. Емблематичният за Шанел силует, останал неподвластен на времето винаги ще си остане символ на добрия вкус и скъпите дрехи.

Звездите на модното ревю, което се проведе в рамките на парижката седмица на Висшата мода бяха американките Бела Хадид и Кендал Дженър – неизменно присъствие на дефилетата на всеки моден ас в момента. Музата, която изведе на сцената Лагерфелд обаче бе Лили Роуз Деп -дъщеря на Ванеса Паради и Джони Деп. Красавицата е настоящото лице на парфюма „Шанел Номер 5“. Chanel - Runway - Paris Fashion Week S/S 2017

На цялата колекция може да се насладите в галерията тук:

- реклама -