Новата 2019-а ще бъде посрещната с тържества и празнични фойерверки в цялата страна

Във всички градове в страната Новата 2019-а ще бъде посрещната с тържества и празнични фойерверки.

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт „Сцена под звездите“, който ще се проведе на площад „Княз Александър I“. Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България ще започне в 22.00 часа и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г. В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители.

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър, както танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“. И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година. В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. На концерта няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи опасни предмети. Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове, а екипи на СДВР, дирекция „Жандармерия“, общинска полиция и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще охраняват, контролират и регулират движението.

Жители и гости на Благоевград ще посрещнат Новата 2019 година на площад „Георги Измирлиев“ с богата музикално-танцова програма.

На специална сцена пред зала „22 септември“ ще се качат едни от най-известните изпълнители на народна музика от Пиринския край. Предварителната програма започва в 23.00 часа, а точно в 00.00 часа ще прозвучи речта на президента Румен Радев и българският химн.

Община Бургас организира празничен концерт на площад „Тройката“. Началото ще бъде дадено в 22.30 часа, а след 23.00 часа на специално обособен от Община Бургас пункт до голямата коледна елха ще започне раздаването на 2000 парчета баница и чаша вино на всеки желаещ.

Във Варна за празничния концерт площад „Независимост“ ще бъдат разположени ледени фигури и ще бъде монтирана специална 3D сцена. Началото на концерта ще бъде в 22.00 часа, а програмата ще продължи до 02.00 часа на 1 януари 2019 година.
От 22.30 часа пред сградата на Общината във Велико Търново ще започне концертната програма „Честита Нова година“ с участието на Нели Рангелова, трио „Ле Контессе“, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и група „АХАТ“.

Програмата в новогодишната нощ в Пловдив започва на откритата сцена пред Общината още в 22.00 часа с концерт на рок група „Jeremy?“.

След тях на сцената ще излязат 4 Magic, а в 23.30 – оркестър „Орфей“. Минути преди полунощ на големия екран на площада ще се излъчи директно новогодишно обръщение на президента, а новата 2019 година ще започне с продължение на концерта на оркестър „Орфей“. Финалът на проявите ще бъде концерт на Славин Славчев и групата му „Julian’s Laughter“.

Във Видин празникът за Новата 2019 година ще започне от 23.00 часа на площад „Бдинци”. В Добрич празничната вечер стартира в 23.30 часа на площад „Свобода“.

Празничен спектакъл от 23.30 часа започва и на площад „Севтополис“ в Кюстендил, както и пред театър „Константин Величков” в Пазарджик. От 23.00 часа на площад „България” е началото на празничната програма за посрещането на Нова година в Смолян. От 23.30 часа на площад „Цар Освободител“ в Сливен ще започне общоградското веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. В 22.30 часа пред сградата на общината ще се състои общоградско тържество за посрещане на Новата година в Шумен.

Празнично приветствие към гостите на площада ще отправят кметовете на населените места. Телевизионно обръщение към нацията по случай посрещането на Новата година ще направи и президентът Румен Радев.

От МВР увериха, че са предприети всички необходими мерки, свързани с охрана на обществения ред и сигурност по време на новогодишните празненства.

- реклама -