Нова република БСП АЕЦ Белене

Нова Република сваля доверие от кмета на Белене заради прогонването на отец Кортези

Нова Република сваля политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут и по този начин отец Паоло Кортези беше отзован от България. Това се казва в позиция на партията по повод казуса от последните дни.

„Нова Република не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим“, посочват от партията.

Според тях истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене. За тази дейност отец Кортези получи почетния знак на Президента от Росен Плевнелиев.

„Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България. Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на Дулев десни граждани са в Нова Република. Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена“, пише още в позицията.

Водачът на листата на Нова Република в област Плевен Мартин Димитров дори поиска оставката на Милен Дулев заради нецивилизованото отношение към християнски свещеник и ненужната агресия към семейство чужденци.

glasove-6

- реклама -