Нова Република

Нова Република обеща да защити бизнеса от корупцията и рекета

Основна цел на Нова Република е освобождаването на фирмите от корупцията и рекета върху тях. Това заяви водачът на листата на Нова Република в Пловдив и Пловдив-област Дани Каназирева обяви пред представители на бизнеса.

„Всички обещават и говорят за социални придобивки, но парите първо трябва да ги изработи бизнесът. Затова целта на Нова Република е да премахнем притискането на бизнеса, да спрем партийните назначения и да улесним бизнеса в комуникацията му с институциите“, каза Каназирева.

На въпросите на бизнеса отговаряха и лидерите на Нова Република Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров.

Трайчо Трайков допълни, че Нова Република няма да участва в състезанието по популизъм: „Ние сме заложили съвсем конкретни неща, които се базират на нашия опит. Това са напълно възможни мерки. След като сме сметнали ефекта, сме остойностили и резултатите“.

„Ние предлагаме две неща – едното е прекратяване или драстично ограничаване на кражбите. Второто е свобода пред бизнеса да създава благоденствие. По първата линия – 1-2 милиарда годишно е сметката от картелите. Тези пари се взимат от нас основно от картела при горивата, но не само. След това са обществените поръчки – 2-3 милиарда лева се дават за подкупи годишно. Това е проблем, но не е единственият проблем – това убива конкуренцията“, обясни Трайков.

Мартин Димитров припомни, че първият законопроект за въвеждане на плосък данък е бил внесен от него.

Председателят на Нова Република Радан Кънев припомни примери за кражби и корупция на най-високо държавно и междудържавно ниво – АЕЦ „Белене“ и КТБ.

„6 милиарда лева на данъкоплатците са извадени, за да се покрият загубите. А сега дори планират краденето от „Белене“ да продължи. Част от банките в момента в България се управляват както се управляваше КТБ – т.е. в интерес на собствениците си и партийните си покровители“, каза Кънев.

Радан Кънев предупреди, че се готви голяма крадлива коалиция – всички искат да са на трапезата.

glasove-6

- реклама -