Нова република

Нова Република обещава: 770 евро средна заплата и нови 700 хиляди работни места

Надпартийното дясно обединение Нова Република обяви идеите си за развитие на икономиката в следващите 4 години.

Програмата, наречена „Нова Икономика“ бе представена от Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров и Дани Каназирева. Като основна цел в нея е поставен ръст на икономиката между 6 и 7% на годишна база.

Обещават двойно по-високи заплати ако дойдат на власт

Вследствие на икономическия растеж, от Нова република смятат, че е постижимо увеличаване на заплатите с 50% за четири години, както в частния, така и в държавния сектор. За да постигнат ръста, формациите смятат да намалят данъците и да въведат антимонополни мерки, да сложат край на „чиновническия рекет върху бизнеса“, а регулаторите да станат „истински независими“.

Кои данъци ще намалят?

Нова Република се ангажира веднага да отмени данък „Уикенд“, да запази плоския данък, да намали на 9% ДДС за основните храни, лекарствата и книгите и рязко да освободи бизнеса от излишни и вредни такси.

Радан Кънев: „Ще отменим минималните прагове за всички стартиращи бизнеси и самонаети лица, започващи за първи път дейност в определена професия. Като друга форма на насърчаване на семейното предприемачество и фермерство и основна мярка срещу обезлюдяването на регионите и демографската криза, ще въведем и данъчни облекчения за семейства с над две деца, заети в семеен микробизнес“

5324321

Освен това те предлагат половината от данъка върху доходите и 50% от данък печалба да остава в общината, където е изработен. Коалицията е готова и с промяна в Конституцията, която да въведе пряк избор на областни управители.

Радан Кънев: „Ще създадем предпоставки реформираната съдебна система и държавни регулатори да се преборят с пазарните злоупотреби в сектора, от които обществото и бюджетът губят 1-1.5 млрд лв. годишно. Като краткосрочна мярка държавата може да се намеси като пазарен участник в сектора на акцизните складове“

Минималната пенсия пък обещават да стане 700 лева.
- реклама -