Нова порция скандални назначения на функционери на БСП в горите изкара Александър Дунчев

Нова порция скандални назначения в системата на горите на партийни функционери от БСП изкара в неделя депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев.

В настоящото правителство партията на Корнелия Нинова управлява политиките в земеделието, а под шапката на земеделското министерство продължава да е и сектор гори.

Депутатът посочи още, че проблемът за цялата ситуация идва от ниво министър на земеделието (Иван Иванов – БСП) или от ниво „над министър“.

В студиото на бТВ Дунчев показа протокол от проведено партийно събрание на общинската организация на БСП-Сърница, състояло се на 29 януяари 2022 г.

„На 29 януари 2022 г. изпълнителното бюро на една лява партия (БСП – името на партията бе прочетено от водещата Мария Цънцарова – б.а.) в село Сърница председателят г-н Мусов и г-н Перушниски са подписали протокол, в който г-н Мусов се самопредлага да стане горски инспектор в Регионалната дирекция по горите.

На 20 май човекът става горски инспектор, при условие, че доскоро е бил кандидат-кмет, партиен функционер, бизнесмен и няма нищо общо с горите”, каза Дунчев.

“Къде ще проверява в Сърница, кой ще проверява фирмите, които се отчитат на партиите, които имат отношение към горите”, възмути се още с поредица от риторични въпроси Дунчев.

От протокола, който той показа на камерите стана ясно, че говори Гюрсел Рамзием Мусов, който е и председател на общинската организация на партията. Споменатият Красимир Перушински и е зам.-председател на общинската организация, пише в документа.

Депутатът допълни, че всички хора са роднини и ще стане една страшна каша в Сърница.

От протокола, разпространен от Дунчев, става още ясно, че партийното събрание е взело решение за още назначения.

 

Скрийншот, бТВ

Самият зам.-председател Перушински бил назначен за горски стражар, каза депутатът от „Продължаваме промяната“.

Александър Дунчев добави, че знае откъде идва проблема за тази ситуация.

“Аз знам откъде идва проблема – или идва от ниво министър или от ниво надминистър”. На въпрос за кой министър говори, той уточни – “министърът на земеделието”. В момента това е Иван Иванов от БСП.

На въпрос кое е нивото надминистър, той каза – “неговият шеф”. На уточняващ въпрос дали говори за Корнелия Нинова, той каза – “така казват всички“.

Александър Дунчев посочи още, че е запознал цялата група на “Продължаваме промяната” и зам.-министърът на земеделието от партията Иван Христанов.

“Преди повече от месец съм го споделил с цялата глупа, включително с Христанов, но се разбрахме да го разгласим след като стане назначаването на Мусов, за да имаме доказателство, че това е вярно”, каза Дунчев.

Относно протокола той каза, че не може да докаже достоверността му, защото вероятно вече е изгорен.

Преди няколко месеца Александър Дунчев отново разказа, че БСП назначава свои кадри в горите. Той дори уточни, че това се случва пред зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев. Дунчев определи Добрев като задкулисието в земеделието. В последствие Атанас Добрев бе уволнен от премиера Кирил Петков.

Александър Дунчев разказа още, че с гражданско дело по закона за достъп на информация иска от министъра на земеделието Иван Иванов информация за финансовите планове на 7-те горски предприятия.

 

- реклама -