Нова пълна карантина във Великобритания поне до средата на февруари

Правителството на Великобритания реши да въведе карантина и да затвори училища в Англия поради бързото влошаване на епидемичната ситуация в страната и нарастващата заплаха от пренаселеност в болниците, обяви в специално обръщение към нацията премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

„Ако не предприемем драстични мерки сега, Националната здравна система може да бъде смазана в рамките на 21 дни“, каза той, подчертавайки, че карантината ще продължи поне до средата на февруари.

Новите правителствени мерки означават, че мнозинството английски студенти ще преминат към дистанционно обучение от вторник. Както при предишните карантини, които бяха в сила от март до май и от ноември до декември 2020 г., на хората беше позволено да напускат къщата само в изключителни случаи. Това са описанията на министър-председателя за ходене до хранителен магазин или аптека за лекарства, посещение на лекар и пътуване до работа при липса на възможност за работа от вкъщи. От края на декември в по-голямата част на кралството са затворени магазини, които не продават основни артикули, ресторанти, пъбове и кафенета.

- реклама -