Нова информация: Момчето, изчезнало след нападението в Барселона, е било убито

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от Би Би Си.

Семейството на детето поиска от британските власти информация за състоянието му. То е било разделено от майка му, която също е пострадала при инцидента.

По-рано през седмицата се появи противоречива информация за неговото състояние. Първоначално беше съобщено, че то е открито невредимо в испанска болница. Но тази информация по-късно беше опровергана от властите в Каталуния.

В петък британският премиер Тереза Мей коментира случая на Джулиан. Той има двойно британско и австралийско гражданство, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация.

Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му. По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

- реклама -