Нова година на обратната страна на света

Да посрещнеш Нова година на другата страна на света – в един от най-красивите градове Сидни

Милиони туристи се стичат там, за да посрещнат празника по бански и да присъстват на най-голямото илюминационно шоу. Ако имате тази възможност, не се колебайте да се присъедините и вие.

Привечер на 31 декември пристанището се пълни с празнично осветени кораби. Те се полюшват от вълните, а светлините им танцуват по морската повърхност.

Сякаш поздравяват намиращия се наблизо Оперен дом с многовърх покрив, наподобяващ кораб с издути платна.

Точно в полунощ мостът над пристанището буквално експлодира в пламъци, които заливат цялото небе. Освен това завеса от втечнен огън пада във водата от около 50 метра, а ракетни залпове се изстрелват от оцветени „пламнали” листа.

Сидни

След илюминациите започва истинският купон – австралийците празнуват на открито, като ядат печено месо и пият бира. Задръжките падат, позволени са дори дебелашките шеги и грубото поведение.

На следващия ден запалените сърфисти се подреждат на красивия плаж Бонди в очакване на идеалната вълна. По-смелите туристи също опитват да се качат на дъската.

Заради многото гости всички културни институции работят по празниците. Можете да посетите множеството музеи, художествените галерии, както и историческите пъбове и ресторантите, разположени с изглед към пристанището. В местните винарни можете да опитате световно известни марки вино.

Не пропускайте да разгледате Аквариума, Оперния дом, шумния Китайски квартал или зоопарка Таронга. Ако имате повече време, непременно отидете до намиращите се наблизо Сини планини и се разходете с въздушната линия Синик, а накрая се насладете на уникалните растения в красивата Кралска ботаническа градина. Не пропускайте и да напазарувате подаръци за своите близки.

- реклама -