Нова година, нов късмет: Как ще почиваме през 2023?

през месеците април и декември, а най-много в разгара на лятото – през август.

Според Кодекса на труда, когато празник съвпадне с неработни дни, първият делник след тях става почивен.

През януари почивните дни са два

– 1 (неделя) и 2 януари заради посрещането на Новата година. През февруари обаче няма официални празници и почивни дни.

През март се събират три почивни дни заради Националния празник на България и така ще се почива 3, 4 и 5 март (петък, събота и неделя).

През месец април е най-големият

християнски празник Великден и по този повод се събират четири почивни дни – 14, 15, 16 и 17 април (петък, събота, неделя и понеделник).

През май също ще има много почивни дни и възможности за сливане на отпуски. Денят на труда – 1 май (понеделник) е неработен. Около Гергьовден ще се почива 6, 7 и 8 май (събота, неделя и понеделник). Почивен ще бъде и 24 май (сряда), когато честваме Деня на Кирил и Методий, българската просвета и култура.

През юни, юли и август, за съжаление

няма предвидени официални почивни дни, но пък за сметка на това месеците са ваканционни и мнозина вземат почивни дни от годишния си платен отпуск.

Септември ще се почива в Деня на Съединението (6 септември). А около Деня на Независимостта (22 септември) се събират три почивни дни – 22, 23 и 24 септември (петък, събота и неделя).

През октомври и ноември ще напънем сили като за последно, тъй като в двата месеца

не се предвиждат официални почивни дни.

В края на 2023 г. – през декември отново се радваме на серия от почивни дни, като неработните дни за Бъдни вечер и Коледа ще са 24, 25, 26 и 27 декември (неделя, понеделник, вторник и сряда), а 30 и 31 декември се падат в събота и неделя.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено