Нова експертиза доказва как е убита Евгения – намерена в куфар

Нова експертиза доказва как е убита Евгения – намерена в куфар.

Допълнителна съдебно-медицинска експертиза назначи Софийският апелативният съд по делото за убийството на Евгения Владимирова, съобщава БНР. Вещите лица трябва да установят механизма на деянието и какво е причинило смъртта ѝ. Младата жена беше умъртвена, а тялото ѝ открито в куфар край Перник.

По думите на адвоката на роднините на жертвата – Ивайло Найденов, новата експертиза ще ползва всички данни, събрани в делото. „Тя трябва да установи дали твърдението на осъдения Орлин Владимиров, че смъртта е настъпила вследствие на удар в шкаф, е вярно. Такива данни няма“, каза Найденов.

Съдът отказа искането от защитника на осъдения на доживотен затвор съпруг на жертвата – Димитър Марковски, да се направи психиатрична експертиза, която да установи психо-емоционалното състояние на Владимиров и дали действията му са били повлияни от екстремни емоции и състояние на афект. Следващото заседание на съда е през месец май.

Тялото на Евгения беше намерено в куфар преди две години в безлюдна местност край Перник. 11 месеца след началото на процеса, той приключва на първа инстанция. На последното заседание Орлин Владимиров направи първи самопризнания. Той обясни пред съда, че е убил Евгения, отричайки да го е планирал.

Орлин Владимиров разказа, че всичко се случило след семеен обяд, при който той хванал дясната ръка на Евгения и когато с другата я сграбчил за врата, загубили равновесие. Двамата паднали, а според разказа му в този момент жертвата си ударила главата в ръба на шкаф. „Тогава разбрах, че съм я убил”, посочи лаконично той.

През октомври 2021 година Орлин Владимиров обяви съпругата си за издирване, а след откриването на тялото в куфар запази мълчание за две години.

Още по темата:

Въпреки присъдата „доживотен затвор“: Пуснаха под парична гаранция свекъра на Евгения, открита в куфар – Flashnews

Две доживотни присъди за смъртта на Евгения, натъпкана в куфар – Flashnews

- реклама -