Нова акция: Христо Иванов надраска с тебешир тръба от Балкански поток

Христо Иванов, лидер на „Да България“, Фейсбук:

Защо Борисов се срамува да открие „Руски поток“?

Каня Борисов да дойде тук и да обясни тази цифра – 3 000 000 000.

С Турски поток ние сме се задължили с 3 млрд. лв., а Борисов не може да застане пред Вас и да обясни каква е икономическата изгода на България.

Борисов, който от всеки джоб ръси лентички и открива всеки километър изграден път, не дойде да открие тази инсталация и затова си има причини.

Борисов го е срам!

Тук може да видите едно предателство към българския национален интерес.

Тук може да видите как тежките корупционни зависимости на Борисов се превръщат в пробойни в българската енергийна сигурност, в българската политическа независимост, в българския суверенитет.

Това място изобличава Борисов като лъжец. Той обяви, че България е достигнала 100% диверсификация. Това е лъжа.

Борисов обеща, че с построяването на тази инсталация ще се осигури газификация на този регион – един от най-бедните и в България, и в ЕС. Това е още една лъжа.

Тези пари няма да отидат нито за детска болница, нито за медицински хеликоптери, нито за училища, нито за заплати на медици или учители, нито за пенсионери.

Борисов изложи България на риск от санкции от страна, както от САЩ, така и от ЕС, за да построи този руско-турски поток.

Той няма нито един икономически аргумент и не може да обясни защо това съоръжение трябваше да бъде построено.

Тези пари ще излязат от нашия джоб, за да може Борисов да изпълни своите лични ангажименти към Сърбия и Русия, но не и към българските граждани.

Демократична България не може да управлява нито с Борисов, нито с някой друг сламен човек, който бъде изтикан напред, нито с ГЕРБ

Защото логика на техния модел на управление е превръщането на дълбоката корупция в предателство на българските национални интереси.

Демократична България съществува, за да може да възстанови суверенитета на България, реалната демокрация, в която българският национален интерес определя решенията в управлението.

Ние сме единствената формация, която е поела ясен и безусловен ангажимент да освободи българската прокуратура от Гешев и от влиянието на Сараите. Защото само с реформирана прокуратура за всичко това може да се носи реална отговорност.

- реклама -