Нов вид подарък за Коледа: Подаряваме инвестиции за 3 стотака

Нов вид подарък за Коледа: Подаряваме инвестиции за 3 стотака. Нова мода за Коледа се заформи у нас. Подаръците ще са под формата на инвестиции, показа проверка на „Телеграф“. Най-търсени са малките златни кюлчета за около 300 лв.

Запитванията за плочки от жълтия метал и диаманти са се увеличили значително от началото на декември, разказаха търговци. Много от тях са обявили и специални промоции.

Брилянти

Сред предпочитаните подаръци под формата на вложение са инвестиционните диаманти, които се продават със специален сертификат.

Така освен като бижу, което може да се носи всеки ден, подаръкът играе и ролята на актив. Коледното намаление на брилянтите стига до 25 на сто.

Така за 8274 долара вместо за 10 887 долара може да се купят обеци с диаманти и бяло злато.

Колие с диаманти може да се купи за 2171 долара, намалено от 2856 долара. За 1989 долара ще вземете пръстен с диамант от розово злато, който преди намалението е струвал 2604 долара.

Пръстен от бяло злато с диамант може да намерите и за 732 долара, намален от 963 долара.  Скъпи швейцарски часовници пък има и за над 13 000 евро с коледното намаление.

Злато

Златните кюлчета са от най-купуваните за инвестиционен подарък, разказаха търговци. Вече се предлагат плочки в специални коледни кутии.

Цените на благородния метал тръгват от 120 лв. за грам, като за 350 лв. може да купите кюлче от 2,5 грама.

За 5-грамова златна плочка ще трябва да се бръкнете с 626 лв. За някои кюлчета ще се наложи да изчакате между 1 и 6 седмици за доставка, предупредиха още търговци.

И допълниха, че ако някой не хареса инвестиционния си подарък за празниците, може да го върне.

Стойността за изкупуване на злато е по-ниска, отколкото е продажната и клиентите трябва да го имат предвид, изтъкнаха експерти. Цената купува за 1 грам кюлче например върви около 107 лв., докато продажната му стойност е с около 45 лв. по-висока.

- реклама -