сн. БГНЕС

Вторичен трус от 5 по Рихтер в Турция, хората прекараха нощта на открито

Мощен вторичен трус с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, е разтърсил Турция, съобщи Службата по управление на бедствията и извънредните ситуации. Това е най-силният сред 400 вторични труса, ударили страната след разрушителното земетресение вчера.

сн. БГНЕС

Броят на загиналите при труса в Измир достигна 20 души, ранените са 786, информира турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), цитирана от телевизия НТВ. Спасителните операции продължават, търсят се изчезнали хора под развалините.

Хиляди прекараха нощта на открито.

сн. БГНЕС

Американската служба за геоложки проучвания съобщи, че трусът е бил с магнитуд 7,0 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е разположен на 14 километра от гръцкия град Карловаси на остров Самос.

Кметът на Измир Тунк Сойер заяви пред CNN Turk, че 20 сгради са се срутили, като служители са насочили усилията си за спасяване върху 17 от тях.

сн. БГНЕС

Силен вторичен трус беше усетен тази сутрин и в Гърция.

Вчера трусовете удариха Средиземноморския регион, като засегнаха Турция и Гърция, като отнеха поне 25 живота и раниха над 800. Земетресението предизвика и малко цунами, което наводни улиците на Сигаджик в Измир.

- реклама -