Горна Оряховица Асеновград Сандански телефон 112 Спешна помощ Хасково пребит мъж опасност за живота скандал жена катастрофа ТИР Пловдив

Нов случай на агресия над медици в Горна Оряховица

Нов случай на агресия над медици в Горна Оряховица. Тази нощ жена с болно бебе е нападнала и била фелдшерка. По случая е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда.

35-годишната майка дошла в „Спешна помощ“ с бебето си, което било с висока температура и се налагало да бъде транспортирано до великотърновската болница. Докато го преглеждали, жената се развикала и ударила през лицето с телефона си фелдшерката. Нападателката е била откарана с бебето в болница във Велико Търново, но срещу нея е образувано бързо производство.

Битата фелдшерка е в отпуск по болест и е подала предизвестие за напускане, заяви д-р Виолета Пашова, началник на Спешна помощ в Горна Оряховица пред БНР.

Медиците в „Спешна помощ“ в Горна Оряховица са готови да подадат колективна оставка заради ескалацията на вербална и физическа агресия срещу тях.

„Върви се към колективно напускане на работа. Не може да отиваш на работното си място, за да помагаш на хората, и да не си сигурен дали въобще ще се върнеш и в какъв вид ще се върнеш“, добави д-р Пашова.

- реклама -