Бокс Тишченко

Нов съдийски скандал в бокса

Нов съдийски скандал по време на олимпийския турнир по бокс. Това се случи във финала на една от най-атрактивните категории – до 91 кг. Евгени Тишченко (Рус) беше обявен за победител във битката за златото срещу Васили Левит (Каз) след единодушно решение (29:28 в трите карти). След като ръката на руснака беше вдигната публиката избухна и в продължение на 5 минути освирка новия олимпийски шампион. Тишченко дори не се зарадва на титлата си, тъй като по време на целия мач отстъпваше инициативата на съперника си, а в последния рунд получи брутални удари в главата от Левит.

Още по-куриозно е, че в залата да наблюдава срещата на живо бе и президентът на МОК Томас Бах, който беше седнал до шефа на бокса Чин Куо-Ву.

Българските спортисти също бяха порязани от реферите в Бразилия. Вчера от треньорския ни щаб избухнаха, след срещата на Даниел Асенов с Мохамед Флиси (Алж). Палми Ранчев дори заяви, че е извършено „съдийско клане“ срещу състезателя ни.

Guardian предупреди, че ще има манипулации

Още преди началото на Игрите Guardian предупреди, че има голяма вероятност срещите по бокс в Рио да бъдат манипулирани. Британското издание написа, че повечето от двубоите, включително и тези за медалите, ще бъдат нагласени. Тогава от Международната боксова федерация категорично отхвърлиха подобни твърдениия и поискаха доказателства от Guardian.

- реклама -