RUSE at DANUBE

Нов ремонт на Дунав мост заради проблемна фуга в българския участък

Нов ремонт на Дунав мост заради проблемна фуга в българския участък. Нов ремонт ще промени организацията на движение по Дунав мост при Русе между 13 и 31-ви май. Причината – авариен ремонт на фуга на съоръжението.

За извършването му ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево, а движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в лентата за Русе. След като бъдат изпълнени аварийните дейности в тази лента, което ще продължи около 10 дни, трафикът ще бъде ограничен в лентата за Русе и превозните средства ще бъдат пропускани поетапно в ремонтирания участък.

Преминаването през моста ще се регулира от гранична полиция.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ се извиниха за причиненото неудобство, но уточниха, че аварийните дейности са необходими и наложителни. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

Припомняме, че АПИ планира основен ремонт на Дунав мост след край на летния сезон. Той ще продължи две години и е на стойност близо 45 милиона лева. Пламира се цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др.

Вижте още:

- реклама -