Алабин

Нов опит за старт на делото за сградата-убиец на улица „Алабин“

10 години след трагедията на улица „Алабин“, при която сграда се срути и уби две млади жени, ще има нов опит за старт на делото по случая.

На предишното заседание на 7 юли съдът не даде ход на делото, тъй като един от частните обвинители Мариян Христов поиска служебен адвокат.

Един от подсъдимите – Манчо Иванов, не се яви на делото през юли и беше представляван само от адвоката си. Иванов е собственикът на фирмата, която е извършвала почистването на срутилата се сграда.

Двама прокурори са оказвали в миналото натиск да няма дело. Това заяви на предишното заседание по делото Александрина Чемишева – майка на едно от загиналите момичета. “Самият срок доказва, че прокуратурата не е работила добре. Надявам се сега да се променят нещата”, добави Александрина. “Явно съдът защитава престъпниците в тази страна”, категорична беше тя.

Обвиняемите

След дълго разследване като обвиняеми пред съда бяха изправени собственикът на сградата Георги Кирчев, който е управител на фирма „Хрисома“, инженер Петър Петров, който контролирал ремонта на сградата, Николай Симеонов – управител на „А3-Архитектура и изпълнение“ и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ „Медия Манчо“.

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 г. Под развалините в автомобила си тогава бяха затрупани 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

- реклама -