Рио

Нов инцидент с пострадали помрачи карнавала в Рио

Деветима души бяха ранени, двама от тях тежко след като движеща се платформа с танцьори пропадна. Това стана по време на парада на школите по самба на карнавала в бразилския град Рио де Жанейро.

На мястото пристигнаха няколко линейки, но те едва успяха да се доберат до пострадалите заради тълпата и фотографите, което наложи намеса на полицията. След около 30 минути, злощастната платформа беше изтеглена от пожарникари под аплодисментите на публиката.

Това е втори инцидент по време на популярния карнавал в Бразилия

Last night of carnival in Rio de JaneiroВ неделя поне осем души бяха ранени, всички те журналисти. Пострадалите са в болница със счупени крайници и черепно-мозъчни травми.

По време на шествието на школите по самба Paraiso da Tuitui Tuitui една от платформите, на която танцуват участниците от всяка трупа, загуби управление и се вряза в ограждение. Няколко души се оказаха затиснати между платформата и решетките, които отделяха публиката от платното, по което дефилираха подвижни подиуми с танцьори.

Last night of carnival in Rio de Janeiro

Полицията разследва инцидента. По предварителни данни, може една от причините за произшествието да е завалелият по време на парада дъжд.

- реклама -