Камерън Нори
Снимка: twitter.com/RioOpenOficial

Нори взе реванш от Алкарас – титлата в Рио

Камерън Нори победи Карлос Алкарас след 5-7, 6-4, 7-5 на финала на турнира в Рио де Жанейро. Така той взе реванш от испанеца за поражението във финала в Буенос Айрес преди седмица. Титлата е пета в неговата кариерата и първа, спечелена срещу тенисист от Топ 10.

Поставеният под номер 1 в схемата Алкарас започна отлично. Той получи цели седем възможности за пробив в първия сет, реализирайки последната за 7-5 след час игра. Испанецът стартира втория сет с два успешни гейма на собствен сервис и пробив помежду им за 3-0. Той обаче се нуждаеше от медицински таймаут и се завърна на корта с бинтовано бедро на десния крак. Той очевидно имаше имаше проблеми и Нори се възползва. Британецът направи три пробива и изравни резултата.

Двамата си размениха по два пробива в началото на третия сет и стигнаха до 5-5, а 11-ият гейм бе един от най-дългите в мача. Нори получи четири възможности за нов пробив и в крайна сметка го постигна. После той затвори финала с втория си мачпойнт.

„Това е специална победа, тъй като вече загубих два финала тази година. Началото беше тежко, но превключих на по-висока предавка и успях да обърна резултата. Тази настилка не ми е най-удобната, така че победата е още по-сладка“, каза Нори. ТТой имаше досега само една титла на клей – миналата година в Лион.

- реклама -