Етиен Ваасен Ваалвайк - Аякс
Снимка: twitter.com/RKCWAALWIJK

Нокаутиран вратар прекрати мач на Аякс

Гостуването на Аякс срещу Ваалвейк от футболното първенство на Нидерландия бе прекъснато в 84-ата минута. Причината – вратарят на домакините Етиен Васен пострада при сблъсък с противник.

28-годишният Васен падна на терена като главата му се сблъска с коляното на нападателя на Аякс Брайън Броби. Това доведе до паника и спешни действия на медицинския екип. Вратарят беше заграден от играчите, докато получаваше медицинска помощ, включително с дефибрилатор. Футболистите и на двата отбора наблюдаваха със сълзи на очи сцената. След няколко минути Етиен Васен беше на носилка. Останалите играчи се прибраха в съблекалните.

Етиен беше нокаутиран за известно време“, заяви директорът на Валвейк Франк ван Моселвелд пред телевизия NOS около час след инцидента.

„Нашият медицински екип веднага започна реанимация. Проблемът обаче не е бил със сърцето му. Той се върна в съзнание, когато напускаше терена, но не знаеше къде се намира“, добави Ван Моселвелд.

Аякс водеше с 3:2 преди прекратяването на двубоя.

„Шокирани сме от инцидента. Пожалаваме на Етиен сила, много сила. Надяваме се отново да бъде при нас съвсем скоро“, заяви от Ваалвайк.

- реклама -